Da li znaš šta je Erasmus i kako možeš da iskoristiš priliku da putujes besplatno po zemljama EU, a možda i šire?

Ako imaš između 13 i 30 godina i želiš da upoznaš i provedeš vreme sa mladima iz drugih zemalja Evrope, onda je omladinska razmena pravi izbor za tebe!

Erazmus+ je program Evropske unije koji obezbeđuje finansiranje projekata za saradnju u tri oblasti: obrazovanje, mladi i sport. Ukoliko voliš da volontiraš, da se edukuješ, razmenjuješ kulturološka iskustva, unapređuješ strane jezike, i još mnogo toga,  onda si na pravom mestu. 

Kroz projekte razvijaš svoje veštine, baviš se temama od opšteg društvenog značaja i dobijaš razne ideje koje se mogu primeniti u tvojoj lokalnoj zajednici. Ono što je bitno da uvek učestvuju od dve do više zemalja, tako da stičeš mogućnost upoznavanja ljudi i sklapaš prijateljstva, što je najlepši deo ovih programa. Neki pronađu i ljubav svog života, što da ne, nikada ne znaš gde će put da te navede? ?

Ako si sakupljač sertifikata, kao i većina nas bitna informacija sledi, svi učesnici dobijaju Youthpass, zvanično priznati sertifikat EU u kome se prikazuju znanja i veštine koje su kroz neformalno obrazovanje stekli u okviru programa Erasmus +.

Empower ti omogućava da putuješ po svetu uz pomoć naših partnerstava koje sklapamo. Aktivnosti su raznovrsne, od kratkih koje traju po par dana do onih na koje možeš otići i do godinu dana da volontiraš u drugoj orgnaizaciji, sve zavisi šta te zanima. Takođe, mi u timu imamo ambasadora Erasmus Plus programa koji zna u pola dana, pola noći da ti nabroji sve programe i mogućnosti koje ti pružamo. Zato za više informacija o programima koje nudimo, piši nam i rado ćemo ti pružiti sve dodatne infomracije i usmeriti te šta bi bilo korisno za tebe da pohađaš.